top of page
  • Foto van schrijverAdmin

De nieuwste webdesign trends: video background & cinemagraphs


De tijd dat een website enkel als een online informatiebron fungeerde is allang voorbij. Tegenwoordig heeft ieder zichzelf respecterend bedrijf een website die opvalt tussen alle andere websites. Een onderscheidende website met de WOW-factor. Als een websitebezoeker een positief gevoel overhoudt aan je website, is hij/zij immers eerder geneigd een product of dienst bij je af te nemen.

Hoe bereik je die WOW-factor? Door de laatste webdesign trends toe te passen, zoals een video background of een cinemagraph.

Video background

Een video op je website kan een krachtige manier zijn om je bedrijf te presenteren en te laten zien (in plaats van te omschrijven) welke diensten/producten je aanbiedt. Het gebruiken van online video is een belangrijke marketingtool en dat is niet voor niets. Uit diverse onderzoeken blijkt dat videocontent langer blijft hangen en dat mensen liever naar een video kijken dan dat ze een tekst lezen. Reden genoeg dus om een video background toe te voegen aan je website!

Hier een voorbeeld:


Cinemagraph

Een andere trend is de cinemagraph: een combinatie van beeld en video, met subtiele bewegingen die in het oog springen, maar niet afleiden van je boodschap.

'Less is more' is vaak van toepassing voor websites. Dus daar waar een video background soms net te veel van het goede is, kan je beter een cinemagraph gebruiken.

Hier een paar voorbeelden:
10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page