top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Scoor beter op Google met deze SEO-tips


1. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is.


Google geeft namelijk voorrang aan websites die mobielvriendelijk zijn. Hoe weet je of je website mobielvriendelijk is? Heel simpel: pak je mobiel en typ jouw website in het zoekvenster van Google. Als er ‘Voor mobiel’ voor de beschrijving van je website staat, is je website mobielvriendelijk. Je kunt het ook hier checken

2. Schrijf teksten voor je websitebezoekers en niet alleen voor Google.

Het tijdperk van webteksten die niet lekker weglezen omdat ze vol zoektermen staan, is voorbij. Denk bij het schrijven van teksten in onderwerpen in plaats van in zoektermen en houd rekening met wat je websitebezoeker interessant vindt om te lezen.

3. Creëer relevante en interessante content.

Google hecht veel waarde aan relevante content. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan nieuwsberichten, blogposts, checklists, handleidingen, stappenplannen, video’s en e-books die gerelateerd zijn aan jouw producten of diensten. Het streven is dat je content zo relevant en interessant is voor je websitebezoekers dat zij het massaal gaan delen!

4. Stimuleer interactie op zowel je website als op diverse Social Media kanalen.

Reacties van websitebezoekers zorgen voor een constante stroom van nieuwe content. Dit heeft een positieve invloed op je positie in Google. Plaats bijvoorbeeld een gastenboek op je website, waar je websitebezoekers een berichtje kunnen achterlaten.

5. Verwaarloos je website niet.

Plaats regelmatig nieuwe, relevante content op je website. Dit bereik je bijvoorbeeld door een blog bij te houden of door regelmatig nieuwsberichten te plaatsen en deze vervolgens te delen op Social Media. Zo werk je aan je online reputatie, wat uiteindelijk de belangrijkste factor is om goed te scoren op Google. Het opbouwen van een goede online reputatie bereik je niet zomaar, dit is een continu proces.

6. Be loved!

Zorg ervoor dat je website populair is. Dat je websitebezoekers er graag terugkomen om bijvoorbeeld een interessant nieuwsartikel nog eens te lezen. Uiteindelijk zal Google dan ook van je website gaan houden en je belonen met een betere ranking.

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page