top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Webdesign trends in 2017


Wat is jouw goede voornemen voor 2017? Meer klanten bereiken en meer omzet maken? Dat begint natuurlijk met een gebruiksvriendelijke website die klanten aantrekt. Een website met de WOW-factor. Maar waar moet je op letten bij het (laten) maken van een website? Lees hier de webdesign trends voor 2017!

Gebruiksvriendelijkheid

Ook in 2017 is de gebruiksvriendelijkheid van een website het belangrijkste webdesign element. Als de websitebezoeker een goede gebruikerservaring (user experience) heeft, zorgt dat ervoor dat hij/zij meer tevreden is. Dit bereik je door te zorgen voor een goede navigatie, een duidelijke opmaak van pagina’s, een logische volgorde van informatie en een juiste combinatie van kleurgebruik en lettertype. Focus hierbij op toptaken van bezoekers: waarom komt iemand op jouw website en wat verwacht hij/zij op je website te kunnen doen? Een toptaak kan bijvoorbeeld zijn: het aanvragen van een offerte. Begeleid je bezoeker bij het uitvoeren van de taak door slim gebruik te maken van call-to-actions.

Felle kleuren

Vergeet pastelkleuren en grijstinten (50 tinten grijs kennen we inmiddels wel), gebruik felle kleuren als je wil opvallen! Dit betekent niet dat je een schreeuwerige website moet maken wat je websitebezoekers afschrikt. Denk eerder aan een rustige achtergrondkleur met elementen of vlakken in een felle kleur. Door het gebruik van felle kleuren wordt je website als vrolijk en dus als positief ervaren.


Video en cinemagraphs

Video wordt steeds vaker ingezet als onderdeel van het webdesign. Het is een belangrijke marketingtool en dat is niet voor niets. Uit diverse onderzoeken blijkt dat videocontent langer blijft hangen en dat mensen liever naar een video kijken dan dat ze een tekst lezen. Met een pakkende achtergrondvideo wek je interesse om te gaan scrollen of verder te klikken.

Een andere trend is de cinemagraph: een combinatie van beeld en video, met subtiele bewegingen die in het oog springen, maar niet afleiden van je boodschap.

Ons brein is gespitst op beweging. Daarom trekken video’s en cinemagraphs snel de aandacht. En dat is wat je met je website wil: de aandacht van de bezoeker krijgen en vasthouden!


Animaties

De trend om subtiele animaties te gebruiken zet in 2017 door. Animaties zijn kleine effecten om de interactie tussen de websitegebruiker en de website te verbeteren. Bijvoorbeeld het opspringen van een call-to-action button of het bewegen van een pijltje. Maar let op: voor het gebruik van animaties geldt ‘less is more’.

Elke pagina is een landingspagina

Steeds meer websites zien de homepagina niet langer meer als de belangrijkste landingspagina (de pagina waarom de websitebezoeker als eerste terechtkomt). Dit komt door de sterke toename van content marketing en blogs. Veel bezoekers komen eerst op een blogbericht terecht, voordat ze naar je homepagina doorklikken. Het is dan ook belangrijk dat álle pagina’s van je website er tip top uitzien en gebruiksvriendelijk zijn.

Het is de kunst om een onderscheidend en aantrekkelijk webdesign te combineren met gebruiksvriendelijkheid. Dit is niet zo eenvoudig want het een gaat niet altijd samen met het ander. Het maken van je website uitbesteden aan een Wix Pro is dan ook zo gek nog niet.

Wil jij 2017 goed van start gaan met een Wix website met de WOW-factor?

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page