top of page
  • Foto van schrijverAdmin

E-mailmarketing met Wix ShoutOut


Wist je dat 73% van de Nederlanders online aankopen doet via e-mail? Dit blijkt uit het Nationaal E-mail Onderzoek. Ondanks dat we tegenwoordig allerlei Social Media gebruiken, speelt e-mail nog steeds een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Maar liefst 85% van de Nederlanders heeft zich het afgelopen jaar voor een nieuwsbrief ingeschreven. Reden genoeg dus om e-mailmarketing in te zetten om meer omzet te genereren!


Hoe zorg je ervoor dat je nieuwsbrief wordt gelezen? Deze tips helpen je bij het sturen van een geweldige nieuwsbrief:

  • Hou het kort. Mensen lezen steeds minder door de informatie-overkill die het internet met zich heeft meegebracht. Het is daarom belangrijk om een korte onderwerpregel te kiezen die de aandacht trekt. Ook kan je beter geen ellenlange teksten in je nieuwsbrief schrijven, maar een pakkende call-to-action button gebruiken die linkt naar de website en/of het volledige (blog)artikel.

  • Hou rekening met smartphone schermen. Meer dan de helft van de mensen leest zijn e-mail op een mobiel apparaat en het gebruik van smartphones neemt nog steeds toe. Dit betekent dat het design van je nieuwsbrief hierop afgestemd moet zijn. Ook moet de tekst, de onderwerpregel en de call-to-action kort, helder en to-the-point zijn. Zo heb je maar een beperkt aantal karakters voor je onderwerpregel (Wix houdt een maximum aan van 31 karakters). Ook is het belangrijk dat links duidelijk zichtbaar zijn en gemakkelijk om op te klikken met één vinger.

  • Wees informeel en persoonlijk. De zakelijke communicatie tussen mensen is steeds informeler geworden door het gebruik van messaging apps als WhatsApp en Facebook Messenger. Even appen met je leverancier of klant is tegenwoordig heel gebruikelijk. Deze persoonlijke manier van communiceren is ook heel geschikt voor e-mail. De ontvanger van je e-mail voelt zich persoonlijk aangesproken en is daardoor eerder geneigd tot interactie.

  • Zorg voor een geweldig design. Doordat mensen steeds minder lezen, is het design van je nieuwsbrief des te belangrijker geworden. Je boodschap moet grotendeels door de afbeeldingen, video’s en het design overgebracht worden. Hoe zorg je voor een geweldig design voor je nieuwsbrief dat tevens goed leesbaar is op mobiele devices? Door Wix ShoutOut te gebruiken natuurlijk!

Met Wix ShoutOut stuur je gemakkelijk de mooiste nieuwsbrieven

Met Wix ShoutOut creëer je de mooiste nieuwsbrieven direct vanaf je Wix account. Je kunt gemakkelijk je eigen teksten, foto’s en videos toevoegen en Wix ShoutOut houdt bij wie zich heeft ingeschreven voor je nieuwsbrief. Ook kan je contacten vanuit externe bronnen zoals Gmail of Outlook met één druk op de knop importeren.


De voordelen van Wix ShoutOut:

  • Ontwerp prachtige nieuwsbrieven, updates en promoties geschikt voor elk scherm: desktop, tablet of smartphone.

  • Laat je nieuwsbrief gemakkelijk delen op Social Media met de share buttons die geïntegreerd zijn in je nieuwsbrief.

  • Importeer gemakkelijk je volledige contactlijst met één druk op de knop.

  • De statistieken van je e-mailmarketing worden bijgehouden zodat je kunt zien wie je nieuwsbrief heeft geopend, gelezen en gedeeld.

  • Met de Wix App kun je je nieuwsbrieven voortaan ook vanaf je smartphone maken en versturen!

Het runnen van je bedrijf wordt heel gemakkelijk met een Wix website. Of je nu een nieuwsbrief wilt versturen, hoger wil scoren in Google door middel van SEO, je statistieken wilt bijhouden of wilt chatten met je websitebezoekers; alles regel je vanaf je Wix-account. Wil jij ook de voordelen ervaren van een professionele Wix website?

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en ontdek de kracht van Wix!

276 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page