top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Is Wix SEO vriendelijk? 5 vragen over SEO


Tegenwoordig gebruiken meer dan 130 miljoen trotse website eigenaren over de hele wereld Wix en behalen ze geweldige resultaten in de zoekresultaten.Toch vragen sommige mensen zich nog steeds af: is Wix SEO vriendelijk? In feite heeft Wix de beste SEO mogelijkheden voor je website. In dit artikel zullen we enkele van de meest brandende vragen rond het onderwerp Wix SEO behandelen.


Is het mogelijk om met Wix goede SEO resultaten te behalen?

Als het gaat om de SEO van je website, maken zoekmachines zoals Google geen onderscheid tussen een website builder of een ander content management systeem (CMS) waarmee je website is gebouwd. De belangrijkste ingrediënten voor geweldige SEO bestaan ​​uit: veel verse en kwalitatief goede content, een vleugje backlinks en het verzorgen van de best mogelijke ervaring voor je bezoekers. Bottom line:

Wix websites worden volledig erkend door alle grote zoekmachines.

Wordt mijn Wix website goed gevonden door Google?

Recent heeft Google bevestigd dat Wix geweldige tools heeft die je kunnen helpen de zichtbaarheid van je website te verbeteren. Dit is wat het Google Search team zegt over hun nauwe samenwerking met Wix, en in het bijzonder over Wix SEO:

“For the Wix users, it is a pretty cool experience because they can see their page in the Search results immediately after they have created it. There is no waiting, there is no wondering, ‘Am I on Search or not?’ Within seconds, they’re on Google.” – Mariya Moeva, Developer Advocate, Google

Ja, dat lees je goed. Rechtstreeks van de experts! De pers merkte het ook op: lees dit informatieve artikel op Media Post. Je vraagt ​​je misschien af: waarom is dit zo belangrijk? Welnu, als eigenaar van een klein bedrijf weet je dat verschijnen op Google van cruciaal belang is als je meer klanten wilt bereiken. Het is de eerste plaats waar mensen naartoe gaan als ze op zoek zijn naar... nou ja, vrijwel alles. En aangezien geïndexeerd zijn (wat betekent dat de gegevens van je homepagina worden geïdentificeerd en opgeslagen door Google) de eerste stap is om te verschijnen in de zoekresultaten, is het voordelig als je homepagina bijna onmiddellijk geïndexeerd wordt door Google. Dus afwachten en jezelf afvragen of Google je website al heeft geïndexeerd is niet meer nodig!

Zijn de URL’s van Wix correct geoptimaliseerd?

Hashbangs en lelijke URL's behoren tot het verleden. Het is nu super eenvoudig om je URL's exact naar je wens te optimaliseren. En je kunt dit voor elk van je pagina's doen. Ontdek hier hoe je je URL’s kunt wijzigen.

Bovendien worden je domeinnaam en website-URL's automatisch HTTPS gemaakt.

Dit vertelt bezoekers en zoekmachines dat de pagina’s van je website veilig zijn en dat de bezoekersinformatie versleuteld blijft. Dit is vooral belangrijk voor websites die te maken hebben met gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens. Het hebben van die extra 'S' in de HTTP is één van de meest prominente signalen geworden die meewegen in het zoekalgoritme van Google. Bijna 90% van de sites die op pagina één van Google verschijnen, is veilig. Kortom: als je een Wix website hebt, zijn de kansen dat je website hoog scoort in de zoekresultaten van Google beter dan websites die niet zijn gecertificeerd met HTTPS.

Is het Javascript waarop mijn Wix website is gebouwd nadelig voor mijn SEO?

Achter de gebruiksvriendelijke drag-and-drop-editor van Wix zit een complexe gecodeerde infrastructuur die je Wix website soepel laat werken. Als onderdeel van deze structuur zijn gedeelten van Javascript te vinden die zijn opgenomen in de code van je Wix website. Het is waar dat het in het verleden niet zo eenvoudig was voor zoekmachines om die stukjes code te lezen en te begrijpen. Maar de tijden zijn veranderd. Google is nu perfect in staat om Javascript te crawlen en kan de inhoud van je website op dezelfde manier bekijken als een websitebezoeker zou doen. En dus is het Javascript tegenwoordig niet meer nadelig voor de SEO van je Wix website.

Zijn Wix websites mobile friendly?

Omdat steeds meer mensen onderweg dingen 'googelen', heeft Google mobiele websites de afgelopen tijd veel aandacht gegeven. Zozeer zelfs dat ze zijn begonnen met het rangschikken van websites door hun mobiele versie eerst te beoordelen met iets genaamd: mobile-first index. Dit betekent dat als je website geen mobiel vriendelijke versie heeft, je website het risico loopt zijn positie in de zoekresultaten te verliezen. Als je de bezoekers van je website een geweldige mobiele ervaring biedt, wordt dit beloond door Google en krijgt je website dus een SEO-boost.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor Wix gebruikers, omdat Wix websites automatisch worden geleverd met een mobiel vriendelijke versie. Het enige wat je hoeft te doen is de tijd nemen om je website er geweldig uit te laten zien op mobiele schermen.

Conclusie:

  • Google bevestigt dat je met Wix geweldige SEO resultaten kunt behalen.

  • De URL’s van je Wix website worden correct geoptimaliseerd.

  • Je Wix website is automatisch HTTPS gecertificeerd.

  • Het Javascript is niet nadelig voor de SEO resultaten van je website.

  • Je Wix website is mobiel vriendelijk.

Wat wens je nog meer? Maar natuurlijk… een Wix website met de WOW-factor!

Wij kunnen je website tevens SEO optimaliseren. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page