top of page
  • Foto van schrijverAdmin

5 webdesign trends voor 2018


Als het om design gaat, zijn er doorgaans drie reacties mogelijk: ja, nee en WOW!

Aldus Milton Glaser, een bekende grafisch designer uit de VS. Wij zijn het hier helemaal mee eens. Een website met de WOW-factor is dé manier om je te onderscheiden van de rest. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste webdesign trends. Hieronder lees je de 5 populairste webdesign trends voor 2018.

1. van flat design naar material design

De strakke, sobere, simplistische look (ook wel flat design genoemd) heeft een tijdje geduurd, maar maakt nu plaats voor een vloeibaar, driedimensionaal en open webdesign. We gaan geometrische vormen en pictogrammen zien en bewegende elementen. Van verschillende kanten worden onderdelen na elkaar ingeladen en delen liggen over elkaar heen (driedimensionaal effect). Er is een verschuiving te zien naar websites die er meer stijlvol en ‘out of the box’ uitzien.

Denk hierbij aan:

  • meer vrijheid qua afmetingen en pagina-uitlijning

  • asymmetrische lay-outs

  • verschillende media (tekst, video, afbeeldingen) gecombineerd

Let op: deze nieuwe kijk op traditionele lay-outs lijkt leuk en bevrijdend, maar houd er rekening mee dat gebruikers nog steeds alle belangrijke informatie moeten vinden zonder al te veel te zoeken.


webdesign trends 2018

2. Typografie

Typografie krijgt een nieuwe rol: het fungeert niet alleen meer als tekst maar ook als een afbeelding. Handig voor als je geen mooie, bijpassende stockfoto’s kan vinden om in je website te integreren. Je schrijft in grote dikke letters wat je anders in een afbeelding zou vertellen.

Wat gaan we precies zien?

  • Variaties in ruimte tussen woorden

  • Experimenten met de afstand en de grootte van letters

  • Lettertype families zoals Serif en Sans Serif worden gemixt

Let op: het mixen van je typografie zou alleen om esthetische redenen moeten gebeuren, dus probeer dit niet in paragrafen of blog berichten waar leesbaarheid essentieel is.


webdesign trends 2018

3. Animatie effecten

Er is een duidelijke toename te zien van dit altijd zo subtiele detail. De interactiviteit van de animatie zorgt ervoor dat elke site speels en pakkend is en bezoekers aanmoedigt om langer op je website te blijven. Gebruik het wel verstandig en smaakvol. Animatie moet effect toevoegen aan geselecteerde elementen op je pagina. Denk bijvoorbeeld aan een mouse-over effect: wanneer de bezoeker over een bepaald element van je website heengaat met de muis, verandert het element. Maar ook parallax scrolling blijft hot in 2018.

Let op: overmatig gebruik van animaties resulteert in een ‘zware’ site die voor altijd lijkt te laden. Stel het geduld van je bezoekers niet op de proef.

4. De kleur voor 2018: ultra violet

Als het om kleuren gaat lijkt het thema van 2018: alles mag! Van die heerlijke pastelkleuren tot levendige, felle kleuren. Er is één kleur die vooruitgang boekt in het nieuwe jaar: ultra violet. 2018 is hét jaar om gedurfd en kleurrijk te zijn als het gaat om webdesign. Hieronder een voorbeeld van een template met ultra violet:


Wix website laten maken

5. Video-background and cinemagraphics

Ook in 2018 zet de trend van het inzetten van video’s en cinemagraphics door. Het is een belangrijke marketingtool en dat is niet voor niets. Uit diverse onderzoeken blijkt dat videocontent langer blijft hangen. Met een pakkende achtergrondvideo wek je interesse om te gaan scrollen of verder te klikken.

Een andere trend is de cinemagraphic: een combinatie van beeld en video, met subtiele bewegingen die in het oog springen, maar niet afleiden van je boodschap.

Ons brein is gespitst op beweging. Daarom trekken video’s en cinemagraphics snel de aandacht. En dat is wat je met je website wil: de aandacht van de bezoeker krijgen en vasthouden!


Wix website laten maken

Samengevat: in 2018 draait het allemaal om gedurfd en origineel zijn, denk ‘out of the box’. Met al deze creatieve vrijheid zijn de ontwerp opties eindeloos!

Wil jij 2018 goed van start gaan met een Wix website met de WOW-factor?

Vraag vandaag nog een offerte aan!

44 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page