top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Hoe verhoog je de conversie van je website met lightboxes?


In de digitale wereld van vandaag is het niet altijd gemakkelijk om voldoende websitebezoekers op je website te krijgen. Hier komt immers veel bij kijken zoals SEO, content marketing en adverteren. Als je dan een websitebezoeker hebt, is het uiteraard van belang dat deze niet gelijk weer weg klikt. Hoe trek je de aandacht van je websitebezoeker? En hoe zorg je voor meer interactie en conversie*? Er is een nieuwe manier om in het oog te springen van je websitebezoeker: Wix Lightboxes.

*conversie is het moment waarop een websitebezoeker overgaat tot een aankoop, informatieaanvraag, inschrijving voor een nieuwsbrief, het downloaden van een brochure of een anderszins commercieel interessante actie.

Wat zijn lightboxes?

Lightboxes zijn pop-ups die de aandacht trekken doordat ze opvallen. Ze zijn uitermate geschikt voor een aanbieding, de aankondiging van een nieuw product, het verzamelen van nieuwe contacten en leads zoals het laten inschrijven voor je nieuwsbrief of om gewoon op een opvallende manier je websitebezoeker te verwelkomen. Met behulp van een lightbox kan je de nadruk leggen op wat jij belangrijk vindt. De lightboxes zijn er in veel verschillende ontwerpen, welke je volledig kunt personaliseren zodat het bij de stijl van je eigen website past.

Expert tip: gebruik een overlay door de achtergrond te vervagen voor extra impact!


Waarom zou je lightboxes toevoegen aan je website?

Door lightboxes te gebruiken, kan je op een leuke manier de interactie aangaan met je websitebezoeker. Daarnaast zijn lightboxes bij uitstek geschikt is om de aandacht te trekken van je websitebezoeker voor datgene wat jij wil. Bovendien blijkt uit onderzoek dat een pop-up conversie verhogend werkt. Dit betekent dat je websitebezoeker eerder geneigd is om tot een bepaalde actie over te gaan. Als je de lightbox bijvoorbeeld hebt ingezet om meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief te verzamelen, zul je merken dat je meer inschrijvingen krijgt met behulp van de lightbox in vergelijking met dat je op je website een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief hebt staan.

Hoe voeg je een lightbox toe aan je website?

Kies één van de kant-en-klare ontwerpen uit en personaliseer de lightbox naar eigen wens. Voeg bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s, knoppen en formulieren toe. Je kunt de lightbox laten verschijnen waar en wanneer je maar wil. Bij instellingen kun je aangeven of je de lightbox op elke pagina wil laten verschijnen, of op slechts één of een paar pagina’s, na hoeveel seconden je de lightbox wil laten verschijnen en of je de lightbox alleen bij het eerste bezoek wil laten zien. Ook kan je ervoor kiezen dat de lightbox alleen verschijnt als de websitebezoeker op een bepaalde button op je website klikt.

Ga naar je website editor -> klik op ‘toevoegen’ -> klik op ‘lightbox’ -> kies een ontwerp


Wil jij een website met de WOW-factor die de aandacht van de websitebezoeker weet te triggeren én conversie verhogend werkt? Vraag vrijblijvend een offerte aan >

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page